weegschaal justitie speelgoed en wet

0
0
0
s2smodern
Deel dit artikel! bijvoorbeeld op Facebook.
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Hoeveel rondes rijdt Max aankomende zondag?   

Max VerstappenHet begon vanochtend, de jongens waren veel te vroeg wakker... Mamma, Max Verstappen is tweede bij de vrije training. Goed hè?

Het begint weer schiet het door mijn hoofd. Mijn man en de jongens (inclusief onze 4 jarige) volgen de Formule 1. En het race seizoen is weer begonnen. Dit betekent dat naast de sportclubs, de uitwedstrijden, de logeerpartijtjes,  verjaardagfeestjes, het steeds moeilijker in te plannen familie- en vriendenbezoek ook het uitzendschema van de formule 1 nu onze weekenden gaat bepalen.

Voor wie het wil weten… hier komt het raceschema voor dit weekend:

Vrijdag 23-03 om 02:00u

eerste vrije training – deze training is mijn gezin bespaard gebleven

Vrijdag 23-03 06:00u

tweede vrije training – mijn wekker (de kinderen hadden het op het nieuws gehoord en waren stiekem naar beneden gegaan)

Vrijdag 23-03 22:30u

Formule 1 Café

Zaterdag 24-03 04:00u

3de vrije training - zit gelukkig niet in ons zenderpakket

Zaterdag 24-03 0:700u

Kwalificatie - Dan zitten mijn man en mijn oudste voor de buis

Zondag 25-03 07:00u

"De race – dan staat – bij de start - ons huis op zijn kop."

Regels bestaan dan een aantal minutenlang niet meer. De kinderen staan te springen op de bank, vette vingers gaan over het lcd-scherm om MAX voor iedereen helder in beeld te houden en er wordt luidkeels commentaar gegeven op alles wat iedereen ziet, en dat is een heleboel. Ik vraag mij af of dit bij andere gezinnen ook zo gaat en wanneer ik voor de eerste keer de vraag ga krijgen om het uitzendschema van de formule 1 te gaan opnemen in een tijdelijke omgangsregeling. Het zou mij niets verbazen. Kinderen zijn helaas niet altijd het uitgangspunt voor afspraken die ouders maken ten behoeve van hun kinderen.

Maar naast dat ik van mijn zondag wil genieten, ben ik ook nog coach van een kabouterteam van de hockey. Om 8:50 uur moet ik met mijn eigen kabouter op het hockeyveld staan. Dat mijn eigen kabouter niet mee wil omdat Max nog rijdt voor de punten is tot daaraan toe, maar dat Maxmania ook maakt dat een groot aantal andere kabouters te laat gaan komen, maakt het opgeven van de vrije zondagochtend nog net even moeilijker. Overigens ben ik dat al snel weer vergeten als ik om 10:00u de blije gezichtjes zie van de jongetjes die lekker hebben gehockeyd en nog een partijtje willen spelen met hun coaches. De race zijn zij alweer vergeten. Na een glaasje limonade met het team begint ook mijn zondag, er ligt nog een hele vrije dag voor mij! En het is lekker lang licht die avond, want de zomertijd gaat dit weekend in. Zomertijd!? Oh nee nog een uur korter slapen. 

Voor wie wil weten waar alles wordt uitgezonden? De informatie is te vinden op https://www.ziggo.nl/entertainment/sport/formule-1/f1-grand-prix-australie