weegschaal justitie speelgoed en wet

0
0
0
s2smodern
Deel dit artikel! bijvoorbeeld op Facebook.
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Wat kan je wereld van de ene op de andere dag veranderen... Zekerheden zijn ineens geen zekerheden meer en routines geen routines maar nieuw te bewandelen paden. Werk blijft werk, school blijft school, familie blijft familie, maar wel  met een andere invulling en andere kaders. Er is angst voor wat er nog komen gaat en er zijn ontelbaar veel mooie initiatieven om met elkaar verbonden te blijven en een stip op de horizon te houden. Onze wereld en onze levens zijn in beweging. In beweging blijven maakt dat je kansen kunt grijpen en daar waar mogelijk moeilijke tijden kunt ombuigen tot iets moois.

Vol bewondering kijk ik naar onze vier kinderen. Ondanks hun zorgen blijven zij in beweging. Zij zijn veerkrachtig en flexibel en meesters in vindingrijkheid. Elke ochtend maken zijn samen hun schoolwerk op “afstand”. Ze chatten met hun juffen via google hangouts en waar het kan spelen zij buiten. Zij zijn bezorgd over hun opa’s en oma’s en proberen op hun manier in contact te blijven. Het nieuws wordt op de voet gevolgd en aan tafel hebben wij gesprekken over alles wat hen nu bezighoudt. Hun oplossing is eenvoudig en helder: “denk een beetje na en aan een ander, dan komt het uiteindelijk weer goed”. Wijsheden waar wij allemaal wat van kunnen leren.

 

Hamsteren doet op dit moment bijna iedere Nederlander en nog steeds werken mensen niet thuis waar dit eigenlijk best kan. Afstand houden blijkt ook een lastige opdracht. Gisteren bij de Albert Heijn zag ik mensen elkaar omhelzen en op de wang kussen. En in de Albert Heijn zag ik hele gezinnen boodschappen doen… In mijn werk komen nu vragen van ouders die niet weten of zij de kinderen wel naar hun vader of moeder moeten laten gaan. De kinderen zelf zijn niet lekker, de andere ouder heeft volgens hen klachten of zij vinden het gewoon een veiliger gevoel hun kinderen dicht bij zich te hebben. Begrijpelijke vragen, waarop een antwoord niet zomaar is gegeven. Laten we de komende tijd extra goed nadenken bij alles wat wij doen, laten we het goede voorbeeld geven en niet met de vinger naar de ander wijzen maar vooral kijken naar wat wij zelf kunnen betekenen. Blijf in beweging en vooral blijf gezond!