's-Hertogenbosch

sietske@mammalegal.nl

24/7

06 - 444 808 67


Houdt van bloggen over ondernemen, gezin en vrije tijd

Mamma Legal legt tijdens het schrijven van haar blogs verbanden met haar familierechtpraktijk, haar docentschap en haar gezinsleven.


Bijzondere tijden

  Wat kan je wereld van de ene op de andere dag veranderen... Zekerheden zijn ineens geen zekerheden meer en routines geen routines maar nieuw te bewandelen paden. Werk blijft werk, school blijft school, familie blijft familie, maar wel  met een andere invulling en andere kaders. Er is angst voor wat er nog komen gaat en er zijn ontelbaar veel mooie initiatieven om met elkaar verbonden te blijven en een stip op de horizon te houden. Onze wereld en onze levens zijn in beweging. In beweging blijven maakt dat je kansen kunt grijpen en daar waar mogelijk moeilijke tijden kunt ombuigen tot iets moois.

Vol bewondering kijk ik naar onze vier kinderen. Ondanks hun zorgen blijven zij in beweging. Zij zijn veerkrachtig en flexibel en meesters in vindingrijkheid. Elke ochtend maken zijn samen hun schoolwerk op “afstand”. Ze chatten met hun juffen via google hangouts en waar het kan spelen zij buiten. Zij zijn bezorgd over hun opa’s en oma’s en proberen op hun manier in contact te blijven. Het nieuws wordt op de voet gevolgd en aan tafel hebben wij gesprekken over alles wat hen nu bezighoudt. Hun oplossing is eenvoudig en helder: “denk een beetje na en aan een ander, dan komt het uiteindelijk weer goed”. Wijsheden waar wij allemaal wat van kunnen leren.

Hamsteren doet op dit moment bijna iedere Nederlander en nog steeds werken mensen niet thuis waar dit eigenlijk best kan. Afstand houden blijkt ook een lastige opdracht. Gisteren bij de Albert Heijn zag ik mensen elkaar omhelzen en op de wang kussen. En in de Albert Heijn zag ik hele gezinnen boodschappen doen… In mijn werk komen nu vragen van ouders die niet weten of zij de kinderen wel naar hun vader of moeder moeten laten gaan. De kinderen zelf zijn niet lekker, de andere ouder heeft volgens hen klachten of zij vinden het gewoon een veiliger gevoel hun kinderen dicht bij zich te hebben. Begrijpelijke vragen, waarop een antwoord niet zomaar is gegeven. Laten we de komende tijd extra goed nadenken bij alles wat wij doen, laten we het goede voorbeeld geven en niet met de vinger naar de ander wijzen maar vooral kijken naar wat wij zelf kunnen betekenen. Blijf in beweging en vooral blijf gezond!

  Biografie

  Wie ben ik?


  Getrouwd en moeder van 4 kinderen
  Advocaat bij Verbraak Advocatenkantoor
  Specialist in familie- & erfrecht
  Advocaat & Mediator
  Overlegscheidingsadvocaat

  Voorzitter van de ouderraad van Het Rodenborch College

  Columniste bij diverse magazines
  Trainer & intervisiebegeleider

  1977

  Mijn start

  geboorte


  Geboren en getogen in het mooie Oisterwijk. De Parel van Brabant

  1981-1996

  School

  Een heerlijke tijd


  Op de basisschool de zwaluw was het altijd fijn. Daarna het VWO op het Maurick College in Vught.

  1996-2000

  Universiteit Maastricht

  Rechten


  Een geweldig studentenleven in Maastricht. 

  2000

  Liefde, werk & reizen

  vrijheid


  Na het afstuderen en mijn eerste baan bij Bogaerts en Groenen vond ik mijn favoriete levensstijl. Oude Auto's, reizen en wonen in Amsterdam

  2016

  Passie voor werk, gezin en vrije tijd

  een goede balans


  Na bij verschillende kantoren gewerkt te hebben, ben ik voor mijzelf gaan werken als ondernemer. #Zelfregie

  2018

  Visieontwikkeling

  diverse samenwerkingen


   

  Foto door Canva Studio via Pexels

  Wat werkt niet, wat werkt wel. Eigenaarschap, vertrouwen en persoonlijk leiderschap zijn de magische woorden. Elke samenwerking maakt je sterker. Ook als deze niet goed werkt. 

  2022

  Netwerkorganisatie

  Visie op werken en leven


  Door de jaren heen heb ik een groot netwerk opgebouwd en samen hebben we geleerd om dit in te zetten. #sociale-innovatie, #werkeninverbinding, #duurzaam en #inclusief

  Verbraak Advocatenkantoor - Onderdeel van een netwerk

  Contact

  Heb je vragen aan Mamma Legal? Neem gerust contact op!

  sietske[at]mammalegal.nl

  login

  Over Mij

  Mamma Legel publiceert blogs over alledaagse dingen. Soms geeft ze advies of een lezing. Daarnaast schrijft ze een vaste column voor Feem

  Mamma Legal
  Keizersmantelstraat 4, Rosmalen
  06 - 444 808 67

  Nieuwtjes

  De website is vernieuwd, geef mij een seintje als iets niet goed werkt!


  Regelmatig verschijnen er columns van mij op Feem.


  Vanaf 31 maart 2022 werkzaam bij Verbraak Advocatenkantoor

  Imprint | Disclaimer
   

  Imprint

  Sietske blogt erop los onder de naam Mamma Legal. Sietske gebruikt mammalegal.nl omdat dit platform beter aansluit bij haar blogs, dan de reguliere social media..

   

  Disclaimer

  Deze disclaimer is van toepassing op de website www.mammalegal.nl

  Informatie op deze website

  We proberen de informatie op deze website actueel te houden. Ondanks deze inspanning is het mogelijk dat informatie op deze website onvolledig of verouderd is.

  De informatie op deze website verstrekken wij zonder enige garantie of waarborg. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Wij zijn niet aansprakelijk voor enig gevolg wegens het opvolgen of toepassen van de via deze website verkregen informatie.

  Intellectueel Eigendomsrecht

  Op alle content, waaronder teksten, afbeeldingen, geluid en video, rust een intellectueel eigendomsrecht. Mamma Legal is rechthebbende van deze content, althans wij hebben een rechtsgeldige licentie voor het gebruik van deze content.

  De content op deze website mag zonder onze toestemming niet verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden, tenzij daar een wettelijke uitzondering voor bestaat.

  Content mag wel gedeeld worden door gebruik te maken van de social media buttons die op deze website beschikbaar zijn gesteld.

  Voor enig ander gebruik graag vooraf contact opnemen. 

  Derden

  Wij zijn niet aansprakelijk voor enige inhoud die door derden op deze website is geplaatst, waaronder gastblogs en reacties onder blogposts en nieuwsberichten of recensies.

  Wij zijn niet aansprakelijk voor enige inhoud op websites van derden waarnaar door middel van een hyperlink naar verwezen wordt, noch zijn wij aansprakelijk voor de inhoud van embedded content, zoals video en audio, van derden die wij op deze website tonen.

  Links naar derden houden niet in elk geval een aanbeveling van die derde of de daar te vinden content of producten in. Wij zijn niet aansprakelijk voor gebroken links of enig gevolg van het volgen van de link. Inhoud op websites van derden kan immers veranderen zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn. 

  Notice and take down

  Treft u onrechtmatige content op onze website aan, dan vragen wij u vriendelijk dit aan ons te melden, zodat wij deze van de website kunnen verwijderen. U kunt een melding maken door ons te e-mailen met de volgende gegevens:

  • URL waar u de onrechtmatige content heeft aangetroffen
  • Korte omschrijving van de onrechtmatige content
  • Onderbouwing waarom de content volgens u onrechtmatig is en indien het om een inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht gaat, wie de rechthebbende is
  • Uw naam en contactgegevens

  Indien de content evident onrechtmatig is zullen wij deze binnen 48 uur na uw melding verwijderen. Indien wij niet met enige zekerheid kunnen vaststellen dat de content onrechtmatig is, zullen wij hier onderzoek naar doen en u daarvan op de hoogte stellen. Mogelijk nemen wij contact met u op voor meer informatie.

  Wijzigingen

  De website en alle op de website te vinden pagina’s en informatie kunnen op elk moment wijzigingen ondergaan of verwijderd worden. Wijzigingen vinden plaats zonder voorafgaande kennisgeving daarvan. Wij garanderen niet dat deze website foutloos of ononderbroken zal functioneren.

  beheer